CÉGISMERTETŐ

 

Rövid cégtörténet

 

1989

 

                A Vultron Kft. (korábbi néven Vultron Trade Kft.) 1989-ben jött létre amerikai-magyar joint-venture-ként. A kezdeti évek tevékenységét – szabadalmak menedzselése, utastájákoztatási eszközök fejlesztése, gyártása és értékesítése – az amerikai és nyugat-európai piacok igénye határozta meg.

 

2003

 

               Az amerikai tulajdonosok kivásárlását követően a cég 2003-ban 100%-os magyar tulajdonba került, tevékenysége kiegészült diszpécseri és kommunikációs rendszerek fejlesztésével, járműfelügyeleti rendszerek fejlesztésével, rendszerintegrációval és szoftver fejlesztéssel. A tulajdonosi kör változásával és a tevékenységi kör bővülésével egy időben megindult az új fejlesztésű Vultron termékek értékesítése a magyar piacon, kialakult a rendszerintegrációba bevont partnerek köre (Mikro Team Kft.; M&CS Kft.; Budapesti Műszaki Egyetem különböző tanszékei, stb.).

 

2006

 

                2006-ra a Vultron utastájékoztatási rendszere és termékcsaládja piacvezetővé vált Magyarországon.

 

2007

 

                2007-ben a cseh Buse cég tulajdonrészt vásárolt a Vultron-ban. Fejlesztőként és gyártóként a Vultron a térségben egyedüliként kapott meghívást a 2007-ben elindított EBSF (European Bus System of the Future) program kidolgozásába illetve a program megvalósításába foglalt javaslatok kidolgozásához, minta komponens fejlesztéséhez és tesztek lefolytatásához.

 

2019

 

                2019-ben a BUSE tulajdonrész visszavásárlásra került. Azóta ismét teljesen magyar tulajdonban van.

 

 

Tevékenységi területek:

 

 

 

 

 

                                Volvo

                          Stacioner installációk                                               Mozgó járműi installációk

 

 

 

 

 

  Utastájékoztatási eszközök fejlesztése és gyártása

 

 

 

 

 

 

 

 

       

               Járműfelügyeleti központok fejlesztése, installálása      Autópálya információs rendszerek

 

 

 

 

Tanúsítványok, engedélyek

 

           A Vultron Trade Kft. 2003-ban ISO 9001-2000 minősítést szerzett, amelyet évenkénti audittal erősített meg. 2010-ben a cég megszerezte az ISO 9000-2008 minősítést, jelenleg ezt a minősítést erősíti meg évenkénti audittal.

 

           Legfontosabb termékeire a MEEI-nél széleskörű vizsgálatokat végeztetett, melynek eredményeként minden termékére megkapta a beépítésekhez szükséges EMC tanúsítványt.